Google bant gele sterren (ratings) uit zoekresultaten “omdat je ze makkelijk kan manipuleren en ze dus niet altijd kloppen”

Zag je vroeger ook zoveel meer gele sterren (rich snippets) in de Google zoekresultaten?

En zijn die gele sterren nu verdwenen?

Wel, je bent niet de enige die ze mist …

Google Update September 2019

Google publiceerde op 16 september 2019 een nieuwe blog met de titel ‘Making Review Rich Results more helpful‘.

Hierin kondigden ze aan dat ze enkel nog sterren zouden tonen bij online content die zich ook echt leent tot beoordelingen of reviews.

En daardoor zijn dus er heel wat gele sterren verdwenen uit de Google-zoekresultaten.

Is je content van het type ‘Organisatie’, ‘Lokaal bedrijf’, ‘Artikel’, ‘Blog bericht’ of ‘Webpagina’ verrijkt met het Aggregate Rating structured data schema?

Dan krijgen die sindsdien geen gele sterren meer.

rich snippets seo

Welke soort content krijgt dan nog wel gele sterren in Google?

Organisaties
Lokale ondernemingen
Recepten
Recensies

“Voorzichtiger omgaan met het tonen van de gele sterren”

De motivatie van Google is ervoor te zorgen dat beoordelingen een eerlijkere weerspiegeling worden van de ervaring van de gebruiker. “Het is niet de bedoeling dat organisaties of bedrijven zelf reviews of sterren op grote schaal kunnen beïnvloeden of manipuleren“.

Hoe geraak je nu nog aan gele sterren?

Verzamel beoordelingen (reviews) met behulp van een ‘3rd party site (zoals Google My Business, Yelp, Capterra), zodat je bedrijf als enriched result (met gele sterren dus) in de Google-zoekresultaten kan verschijnen via de URL van de ‘3rd party site’

Blijf beoordelingen en recensies op je website weergeven en voeg de property ‘naam’ toe voor ‘ItemReviewed

Als je de reviews van een 3rd party site op je eigen website weergeeft, voeg dan hun URL toe als bron (hoewel dit voortaan niet meer zal resulteren in een rich snippet)

Blijf schema markup (structured data) gebruiken: het zorgt ervoor dat zoekmachines je content beter begrijpen, zodat je gevonden kan worden in organisch zoekresultaten en voice search results.

Geef een reactie