wat is een seo copywriter - betekenis - definitie

Wat is een SEO copywriter – Betekenis – Definitie, En wat doet hij / zij eigenlijk? Droge maar Nuttige Info

wat is een seo copywriter

Wat is een SEO-copywriter? Betekenis – Definitie

Een SEO-copywriter (of ook SEO-tekstschrijver) is een specialist in copywriting en SEO (zoekmachine-optimalisatie). De SEO-tekstschrijver schrijft SEO-webteksten waarmee hij of zij websites van bedrijven of particulieren doet ranken in Google op de zoekopdrachten die hun doelpubliek ingeven. Zo krijgen ze meer getarget webverkeer naar hun website. De SEO-copywriter is een belangrijks schakel binnen de online marketing: hij of zij verbetert je SEO en levert tegelijkertijd slimme webteksten (webcontent).

Wat doet een SEO-copywriter?

Een SEO-tekstschrijver schrijft dus SEO-teksten met oog op goede of betere online vindbaarheid van je website in zoekmachines (zoals Google of Bing) om op die manier meer clicks (leads) en bezoekers naar je website te halen.

Als de SEO-tekstschrijver zijn of haar werk goed doet, draagt SEO-copywriting bij aan de bekendheid van je merk, je producten of diensten. Je plek in de zoekmachines verbetert, waardoor je bedrijf zichtbaarder wordt. Dat is belangrijk omdat hogere posities meer aandacht en klikken genereren en zo meer bezoekers en omzet opleveren.

Wat is SEO copywriting? Betekenis – Definitie

SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent letterlijk zoekmachineoptimalisatie. Copywriting is eigenlijk niets anders dan het schrijven van teksten en vormt de de inhoud van je website. SEO + copywriting = webteksten die mensen én zoekmachines interessant vinden!

Copywriting is ook het schrijven van wervende teksten die een lezer overhalen om iets te doen!

Met SEO-copywriting schrijf je webteksten die interessant zijn voor uw lezers én voor zoekmachines zoals Google.

Ervaren SEO-copywriter gezocht?

CopyBar rankt sinds jaren op #1 in Google.be op het zoekwoord “seo copywriter”. Met andere woorden: wij kennen het klappen van de zweep.

Hoog scoren in Google met een juist geplaatst trefwoord is niet uitzonderlijk moeilijk. Wat dat wél is, is hoog scoren en tegelijk uw lezers van vlees en bloed blijven boeien. En precies daarom kiest u best voor een ervaren SEO-tekstschrijver.

Interesse in een eventuele samenwerking?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info.

Geef een reactie